Vituttaa vituttaa ja vituttaa! Mies, tuo saatanan jauhopää, lähti käymään kahvilla äkkiä aamulla siskonsa miehellä. Siis käymään, poikkeamaan, sillai hätäseen. Kello puoli kymmenen. Ja mitä näyttää kello nyt? Kahta iltapäivällä. Just joo että näin. Kosteissa merkeissä, kenties? Olisiko iskenyt into päälle sillekin, sisko ja sen mies kun on lähdössä viettämään lapsivapaata iltapäivää, iltaa ja varmaan yötäkin sitten, eli bilettämään tyyliin Särkänniemeen, kaverille ja baariin.

Se, mikä vituttaa eniten, on se, että pikkupoika on kysellyt vasta kolme tuntia koska isi tulee. Kakkonen on kironnut jo moneen kertaan, piti touhuta omalla sakilla päivä. Ja minä. No, minä olen kiukkuani purkanut imuroimalla, pesemällä pyykkiä, pyyhkimällä pölyjä. Vituttaa vituttaa ja vituttaa! Ensin se painaa pari viikkoa hulluna hommia, paiskii siis ylitöitä, käy salilla, sairastaakin siinä työn ohessa eli kotona sen olemassa oloa ei juurikaan ole edes huomannut, ja sitten kun pitäisi viettää perheviikonloppua niin mitä helvettiä se tekee?

Ehkä tähän suhtautuisi erilailla, jos tämä olisi sille jotenkin luontaista käytöstä, mutta kun tämä ei ole. Ei se yleensä paria tuntia kauempaa ole ollut, soittanut sitten ainakin ja kysynyt, josko kotiin pitäisi. Nyt ei mitään! Ei pienintä pihaustakaan. Mutta siellä se on, siskollaan. Anopilta kuulin hetki sitten kun soitti ja kysyi että ottaisiko nuo kaksi pienintäkin yöksi sinne serkuille kun menee ne vanhemmat vapauttamaan. En nyt tällä kertaa antanut, syykin aika pätevä, siellä on serkut räkätaudissa ja silmätulehduksessa, jos jollain voin välttää niin vältän kiitos.

Meillä kun painaa ne hiton murkun juhlatkin jo parin viikon päästä päälle, aikaa sairasteluihin ei olisi nyt millään. Ja nyt sitten tuo saatanan äijä. Voi helvetti. Tekisi mieli soittaa ja sanoa, että kuule, olisi varmaan paras, että tulet vaihtamaan vaatteet ja lähdet niiden muiden kanssa sinne iltamiin, kun kerran noin kova polte on. Kun me nyt kerran ollaan toisella sijalla näköjään tänään. Voi vitun vittu!

Kirjoittajan huomautus, huomatkaa että tässä puhuu nyt myös raskaus, oikeasti tämä ei ole luokkaa maailmanloppu, avioeron esiaste eikä katastrofi, mutta tässä mielentilassa ja tällä voinnilla, tämä on luokkaa VALTAVA VITUTUS!