Ankeaa kerrassaan. Aamu ei ala kovin hyvin jos ensimmäisenä herää pulisevaan pikku poikaan. Paitsi että et saa rauhassa juoda niitä aamukahveja, nauttimatta jää myös aamu-uutiset. Ja luonnollisestikin astuin ensimmäisenä pissalätäkköön. Vanha koira on todellakin vanha, toivottavasti tämä nyt ei käytännössä ainakaan ihan vielä tarkoita sitä, että edessä on eläinlääkäriin tehtävä viimeinen retki. Merkkejä on ollut ilmassa pitkin kevättä mutta tämä taitaa olla sitä lopun alkua.

Joten ei kovin loistavasti lähtenyt tämä aamu liikkeelle. Luonnollisestikin harmaaseen aamuun liittyy myös harmaa ulkoilma. Perkele. Ei paljon ulkoilua taida olla luvassa mikäli sääennuste pitää paikkansa. Vaikka eipä silti, iltapäivällä saan kolmen koplan kerhoon eli luultavasti iltapäivä sujuu suht rauhallisissa merkeissä kun hallitsija ei pääse änkkäröimään eskareille. Eilen iltapäivä meni yllättävän kivuttomasti, ainoat todelliset pahantekijät oli eskarit.

Aikani omiani touhuttuani hoksasin että hallitsija käy jatkuvasti vessassa. Todellakin, vain käy. Kun kysyin syytä, niin kas, ei mitään. Ei tehdä mitään. Siivotaan yläkertaa. Ja mikä olikaan oikea syy. Hallitsija oli passitettu veden hakuun vessasta. Vettä oli useassa pienessä kipossa joihin sitten eskarit liottivat väriä tusseista. Johan siinä koulupöytä lainehti. Annoin kummankin eskarin kuulla kunniansa ja laitoin heidät siivoamaan jäljet, hallitsija oli typerästi valjastettu tehtävään näiden toimesta.

Kolmelta sisarukset haettiin ja serkkupoika ainoana jäi pihaan pikku pojan kanssa taistelemaan. Aluksi leikittiin, kunnes otettiin fyysistä otetta eli serkkupoika pamautti isompien metallikepillä pikku poikaa selkään. Ja koska pikku poika on imenyt itseensä isommilta opin kostosta niin ei aikaakaan kun nyrkki puhui. Koeta siinä sitten opettaa lähimmäisen rakkautta.

Silti, kaiken kaikkiaan siedettävä päivä. Toivottavasti tänäänkin.