Tiedättekö mikä on yksi maailman rasittavimpia ääniä puhelimessa? Ei, se ei ole jonotusääni, vaikka sekin pistää hermot piukomaan. Eikä se ole myöskään koputusääni saati selostus joka ennen sitä kuuluu korviin "the person you are calling, is speaking on the phone, please hold"... Ehei, se on seuraava sepustus "No Se ja Se tässä Mediapeksistä päivää, minulla on nyt tässä edessäni tällainen Valittujen palojen antama etu joka on suunnattu teille..."

Okei. Kiva. Että Mediapeksistä, taas. Pitkästä aikaa, johan edellisestä soitosta saattaakin olla viikko. Meni käämit, hermot, autot-elokuvaa mukaellen, paloi sulakkeet ja vaadin jakopäätä vadille. Perkele, jotain rajaa tähän touhuun, ilman että olen pakotettu soittamaan suoramyyntikiellon itselleni. Ymmärrän jos jostain firmasta soitetaan kerran. Siis muutaman kuukauden aikana. Mutta se ei pähkinääni uppoa, miksi tästä kyseisestä yrityksestä soitetaan kerran viikkoon.

Ja kas, ensinnäkin, puhelin oli keittiössä. Eli ei lähimaillakaan minua. Ja kas, eilinen siivoilu, leivonta ja pyykkiralli kostautui eli tänään liikkuminen on ollut supertuskallista ei yksin jalkojen vaan myös häpyluiden ja selän osalta, joten jo pelkkä puhelimeen kävely pisti kiukuttamaan. Ja sitten sieltä kuuluu tuo maailman kaikkeuden ärsyttävin esittelylitania. Eli hermo meni.

Kohteliaasti (minäkin osaan sen kunhan yritän) kysyin myyjältä langan toisessa päässä, eikö heillä todellakaan ole minkäänlaista rekisteriä siitä mihin ovat soittaneet. No, ei tässä kyllä ainakaan mitään merkintää.... No voisitko laittaa siihen mun numeron viereen vaikka rastin että muutkin tietää että tänne on soitettu ainakin kerran viikkoon KOKO kesäkuun ajan. Että jos vaikka lopettaisitte sen soittelun sieltä. Kun en tilaa niin en tilaa. Ja sitä paitsi, minusta tämä teidän myyntitaktiikka alkaa lähestymään uhkaavasti puhelinterrorismia.

Jo hiljeni toinen pää. Totaalisesti. Jonkinasteista muminaa oli kuultavissa josta olin erottavinani hyvän kesän toivotukset. On se nyt sitten saatana että joudut suojautumaan jopa puhelinkaupalta, siis juuri tällaiselta jossa ei ole enää järkevää rajaa soitoissa. Tiedättekö muuten, mikä oli ehdottomasti nerokkain tapa soittaa toiseen kertaan minulle myyntiaikeissa Weilin Göösiltä?

Olin aiemmin jo vastaanottanut puhelun kyseisestä yrityksestä ja kieltäytynyt kohteliaasti ostamasta minkäänlaisia vuosiniteitä. Sen verran siinä firmassa sentään häveliäisyyttä että suoraan minulle ei kehdattu soittaa uudestaan. Ehei, sieltäpä soitettiinkin miehen numeroon ja pyydettiin minut puhelimeen. Voi hyvä isä sentään! Ihmettelen millä keinoin ovat osanneet liittää minut ja mieheni koska kummallakin numerot luonnollisestikin eri nimillä ja vieläpä eri operaattoreilta.

Lehtimyyjät. Välttäkää moneen kertaan soittamista samalle ihmiselle. Kerta kohteliaisuutta pahana päivänä on jo riittävän vaikeaa, mutta kun pitäisi olla kohtelias kerran viikkoon saman firman edustajalle niin siinä loppuu kyky hyvänäkin päivänä.