Olipa ikävää herätä! Olisin varmasti nukkunut vielä vaikka kuinka ja kauan, ellei kello olisi pärähtänyt puoli seitsemältä soimaan. Tänään on liki vapaapäivä, vain serkkupoika tulee hoitoon. Se on jo liki, hallitsija ei ole riitaa kylvämässä aamua eli enemmän kuin mahdollista että päivä sujuu suunnilleen riidoitta. Meluttahan se ei suju. Serkukset osaa kyllä mekastamisen taidon.

Illalla en ollut varma pitääkö nauraa vai itkeä vai vaan huutaa, siskoni, tuo ihana "jos-joku-on-nainen-niin-minä" soitti ja ääni kertoi maailmanlopun olevan nurkalla. Serkkupoika oli heittänyt puoli rullaa vessapaperia niiden pyttyyn. "Millä mä saan sen auki, vessa lainehtii", huusi kiukkuinen ja kysyvä ääni kännykässä. Ja kun ei kukaan oo noin tyhmä, ei kukaan tee tollai, siis mää en tajuu, tekis mieli nakata toi kakara seinään ja möli möli möli. Tajusin, että jos nyt nauran, saan sen vielä suuttumaan kahta kauheammin.

Tilanteen kamaluutta siskolle lisäsi vielä se, että tällä oli pissahätä ja kuuluvuus oli huono eli puhelu katkesi suunnilleen kymmenen sanan välein kun liikkui samalla pitkin taloa. Paha paha ihminen, minua se vain nauratti kahta kovemmin. Tyydyin tosin toteamaan että lähes lapsi kuin lapsi tekee vastaavan tempun jossain vaiheessa ja kyllä exäkin pyttyä rassasi ainakin pariin kertaan auki isompien ollessa pieniä. "Niin mutta se onkin putkimies"... Juu niin, mutta isäkin samalla ja omien muksujensa touhuja siivoili.Äänestä päätellen sisko oli olettanut että hyppään autoon ja lähden ratkaisemaan pyttyongelman.

Hyvä minä, olen totuttanut siskoni yhtä kädettömäksi kuin äiti oli ja isäpuoli on edelleen. Minähän se edelleen kokoan siskon huonekalut, säädän televisiokanavat, poraan naulakot seiniin ja kytken astianpesukoneet. Just. Pyttyjä nyt en sentään auo. Johonkin se raja on vedettävä. En tiedä aukesiko pytty sitten loppujen lopuksi eilen, toivottavasti, siskon puhelin ainakin oli lähellä lentää seinään jo moneen kertaan. Ja niin, kuinka ollakaan, siinä vaiheessa kun tuo oli saanut isänsä hälytettyä tutkimaan tilannetta ja soitti suhteellisen rauhallilla mielin, onnistuin saamaan sille vielä huonon omantunnonkin.

Kun eihän se poika sitä tarkoittanut tukkia. On vain siinä iässä jolloin oman pepun pyyhkiminen on kova sana. Ja koska kakka ei ollut muutamalla pyyhkäisyllä lähtenyt, oli ottanut uudestaan ja uudestaan paperia ja hups, jo sitä olikin mennyt. Joten sisko hyvä, olepa nyt ylpeä pojastasi, paitsi että tuo pyyhki itse, hän teki myös jotain mihin äitinsä on pitkään pyrkinyt. Antoi äitinsä puhua rauhassa puhelimessa eikä keskeyttänyt sitä ennenkuin siinä vaiheessa kun vesi valui kintuille vessaa vetäessä... Taas naurattaa.