Ihan älytön iltapäiväväsymys! Miten ihmeesä? Ensimmäisten raskauskuukausien väsymys on jo selvästi mennyt aikaa sitten ohi, ja nyt sitten. Kuin salama kirkkaalta taivaalta. Inhottavaa! Oli pakko keittää kahvit. Hullua. Kahvi ei närästä mutta kaikki muut juotavat maitoa lukuunottamatta korventaa liki saman tien kurkussa. Jäätelö ei närästä, mutta jogurtti tai viili saa polttelua aikaan. Pelkkä makaroni ei närästä, mutta annapa olla kun siihen lisää vaikka kuinka pienen tilkan lähes maustamatonta kastiketta niin johan närästää. Ei ole helppoa ei.

Onko siis ihme, että jäätelöä on kulunut enemmän kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana yhteensä, viimeisen kuukauden aikana? Litra ei ole kuin nähdä. Maanantaina mies haki minulle yhdeksän kappaleen Mars-jäätelöpatukka paketin ja kas, eilen illalla ne loppuivat "kesken". Aino-mustikkapiirakkajäätelöä on vaikea olla syömättä litraa vähempää kerralla.  Sanokaa minun sanoneen, kun tämä vauva maailmaan syntyy, se on pingviinin muotoinen 

Sen sijaan perinteinen raskausajan herkkuni, suklaa, on menettänyt täysin jalansijansa. Syön, mutta en samanlaisella himolla kuin aiemmin. Tällä kertaa selvästi oksettavaa hajua ei ole löytynyt, pikku pojasta se oli suolakurkku jonka makua silti himoitsin, eskarista taas uunissa grillatun kanan haju sai minut nieleskelemään palaa kurkustani. Tällä lapsella lienee todella vahva luusto syntyessä.