Istun perse hellänä koneella ja mutustan suklaavohveleita. Tuleekohan musta läski? Leski ei ainakaan toivottavasti... Toi läskijuttukin tuli mieleen tosta miehen mahamorkkauksesta. Että mitäs sit jos kilot jää? Olenko ällöttävä sen silmissä. Se kun on tottunut että mä oon suunnilleen alipainoinen. No en ihan mutta melkein. Päälle viittäkytä en ole painanut koskaan. Muuta kuin odotusaikoina.

Kerran mietin sitäkin, etenkin siinä vaiheessa kun lopetin polttamisen. Mies tuumasi että lisää kuntoiluaan eli on salilla nytkin. Se lopetti myös samalla. Itse ilmoitin alkavani polttamaan jos lihon. Minähän en kuntoile, perkele. En en ja en. Ja tässä kaikessa tappelun tiimellyksessä se tupakoimattomuuskin kaatui pari viikkoa sitten. Siihen totaaliseen maton kiskaisuun. Nyt olen sitten yrittänyt hakea uudestaan sitä päätöstä. Miten se olikin niin helppoa olla polttamatta se pari kuukautta?

Olen polttanut 20 vuotta. Aski per päivä tahdilla. Myös odotusaikoina esikoista lukuunottamatta. Esikoinen olikin sitten keskonen. Täysiaikainen mutta keskonen. Muista on sitten sätkä heilunut huulessa. Ja muut on tullut etuajassa, taka-ajassa ja ajallaan ja olleet kaikki pieniä juu, mutta paljon isompia kun esikoinen. Normaalikokoisia niinsanotusti. Ja nyt heitin ne röökit menemään kun aloin odottamaan. Ihan tosta vaan, tosin korvaushoitoja kiskoin menemään runsain määrin. Helppoa oli. Paitsi nyt. Kun oon pari viikkoa antanut kärytä.

En malttaisi millään luopua noista tupakkatauoista. Ainoat hetket päivän aikana jolloin saan olla ihan keskenäni. Ilman kitiseviä ja kiukkuavia lapsia. Ilman häiriötekijöitä. Maanantaina ajattelin ottaa savuttoman linjan uudestaan. Ajattelin siis. Nyt tarvitsisin vaan sen voiman uusiksi. Sen saman päätöksen. Olen jo itselleni luvannut että saan vetää kuin korsteeni tupakkaa jahka tämä vauva on syntynyt. Ja toisaalta mietin kyllä sitäkin että sama kai se vaikka polttaisin odotusajan, mutta kun kuitenkin tässä on nyt joku, joku ihme juttu omalle itselle. Joku helvetin näytön paikka. Itselle näytön paikka.

Taidan tosiaan sittenkin olla hullu. Menen nyt tupakalle. Alkoi tämä aihe ahdistamaan ihan tupakkatauon verran.