Ainakin aina välillä. Nytkin, en edes tiedä mistä, tuli mieleen tällainen juttu. Monesti naiset sanoo, etenkin toinen toisilleen, että raskaana ollessa on lupa lihoa ja näin ollen myös syödä just mitä huvittaa ja kuinka paljon tahtoo. Kun kuitenkin niitä kiloja tulee. Et ei haittaa vaikka söisi kilon suklaata viikossa vaikka normaalisti ei voisi edes katsoa suklaaseen saamatta kiloa tai paria tohon lanteille.

No joo, minun on tietysti turha tästä alkaa jauhaa ja olen täysin väärä ihminenkin sikäli asiasta puhumaan kun olen aina ollut tuulen vietävissä kokoni puolesta mutta silti, mieleen tuli. Että onko se nyt sitten joku kieroutuma taas. Joku pahantahtoisuuden ja kilpailuhenkisyyden muoto. Tosiasiahan on, että nainen lihoo odottaessaan. Tai lihoo ja lihoo, siis niitä kiloja tulee. Jäinkin miettimään, että eikö ne suklaalevyt ole siellä lanteilla sitten synnytyksenkin jälkeen.

Onko niitä sitten sen helpompi saada pois synnytyksenkään jälkeen, kuin normaalisti? Eli pyrkiikö naiset lihottamaan kanssasisariaan jotta näillä olisi kamalat morkkikset ja laihdutusvimmat ja häpeän tunteet kun eihän ne läskit nyt sitten syntynytkään mukana omasta kropasta pois. Siis ihan älytön juttu... Tässäkin yksi esimerkki naisten välisestä "solidaarisuudesta", siitä kuinka se toimii. Tai paremminkin ei toimi. Ei kannata ihmetellä miksi naisliikkeet tuppaa jäämään pelkäksi pihinäksi, hajoavat riitaisuuteen.

Itseni ei ainakaan tulisi mieleenikään sanoa raskaana olevalle kanssasisarelle että "otapa nyt vielä viineri tai kaksi kun kuitenkin lihot odottaessa". Ihan yhtä vittumainen sen on saada se viineri lanteiltaan keikkumasta sitten kun vauva on maailmassa. Ei se viineri vauvaan mene, vaan siihen äitiin. Jos on siis sen tyypin ihminen joka ei tosiaan saa katsoa edes viineriä lihomatta. Voi saatana, oonpa onnentyttö kun kuulun niihin jotka saa syödä sen viinerin kaikkine tovereineen ilman kiloakaan. Sehän olisi silkkaa pahantahtoisuutta jos kehottaisin lihomistaipumisen omaavan ihmisen tekemään niin... Ainakin silloin jos kyseinen henkilö on kovinkin hoikkuusihanteinen persoona.

Siis tuli vaan mieleen. Lähden kauppaan. Haen munkkiaineet maanantaiksi. Ja jäätelöä itselleni illaksi. Moro!