Tiesittekö, että Elisalla on töissä ilmeisesti idiootteja? Tai ainakin joku idiootti, joka hoitelee tämän meidän alueemme asennuksia. Mistäkö tiedän tämän? Koska paitsi että nettiyhteytemme meni yllättäen eilen poikki, sen selitys löytyi naapurista. Siis sen poikki menon.

Koska kesäkuu kaikkineen on ollut hieno, niin naapuri ei ole nettiään juuri kaipaillut kuin hetkellisesti, ja näin ollen ei ole siitä pahemmin edes vaivaa nähnyt. Eli ei ole viitsinyt soitella Elisan asiakaspalveluun vaan antanut asian olla. Kun ei toimi, niin ei toimi. Sitä paitsi, naapurin rouva oli kuvitellut että netittömyys on seurausta joko hajonneesta modeemista tai tietokoneen sekaisin menneistä asetuksista. Suvun miehet sitä kaiketi oli aika ajoin ihmetelleet mutta kun ei pelittänyt niin ei pelittänyt.

Tällä viikolla alkoi sitten sateet. Ja sitä vettähän on nyt saatu aika kiitettävästi, ainakin täällä meidän nurkilla. Joten naapurin rouvakin alkoi sitä nettiään kaipailla. Soitti siis Elisan asiakaspalveluun pari päivää sitten, ja kun vikaa ei tuosta vaan löytynyt, oli sieltä lähetetty eilen asentaja käymään sillä samalla saatanan kaapilla. Kokolailla tarkkaan kahdelta päivällä meillä pimeni modeemin ADSL-valo. Kahtakymmentä yli kaksi sai naapurin rouva kännykkäänsä viestin, ADSL-vikanne on korjattu.

Just. Oli ehkä korjattu, vaan eipä toiminut enää meillä ja hulluinta kaikessa, ei toiminut edelleenkään naapurissa. Tosin tätä naapurikytköstä en vielä tuossa vaiheessa tiennyt, vaan soitin palveluntuottajallemme joka puolestaan epäili meillä modeemin rikkoutuneen. Uuden sain hakea liikkeestä keskustasta saman tien. Ei muutosta uudellakaan modeemilla. Kuollut kuin kivi ADSLn osalta.

Uusi soitto ja selvyyttä ei saatu, joten vikailmoitushan siitä oli tehtävä. Ja koska palveluntarjoajamme on lumonetti, niin linja on Elisan verkkoa. Asentajalla menee noin kaksi arkipäivää ennen kuin tänne ehtii. Eli luultavasti menee ensiviikkoon. Kiukutti aika lujaa. Sen verran paljon tämän nettiyhteyden kanssa jouduttu pelaamaan viimeisen parin kuukauden aikana. Naapurin rouvakin soitti ja kysyi, toimiiko meillä netti.

Eli yksi vika korjattiin ja tilalle tehtiin kaksi. Ja kuinka ollakaan, alkuperäinen aika kun naapurista katkesi se nettiyhteys, kuinka se osuukaan niin hyvin samaan kuin se edellinen asentajan käynti kaapilla, silloin kuukausi takaperin… Vieläkö joku ihmettelee miksi epäilen että tällä alueella kiertävä Elisan asentaja on idiootti?

Ja nämä postaukset tulee nyt sitten sen idiootin takia isolla viiveellä, joten ei kannata ihmetellä. Tänäänhän on perjantai, eli viimeinen päivä kun serkkupoika tulee hoitoon. Eli hip hip hurraa!!!

Lisäystä vielä. Edelleen on perjantai. Ja nyt meillä kävi asentaja joka oli, sanonko... IHANA! Selvitteli sitkeästi vian, kiipesipä sitten tolppaankin, kävi uudemman kerran kaapilla ja kappas, meidän liittymämme oli kytketty väärään kohtaan siellä. Eli meille osui ainakin HUIPPUasentaja Elisalta. Toisin kuin naapurille, jolla asentaja kävi uusiksi aamulla, tuumasi että yksi johto on irti, laittoi sen takaisin kiinni, ei käynnistänyt koko konetta vaan hyppäsi autoonsa ja ajoi pois... Ja naapurin rouva soitti uudemman kerran, tiedätkö, meillä ei toimi edelleenkään, kone on hukannut IP-osoitteen... Tai niin ainakin väittää.

Mutta meidän asentajallemme, iso kiitos!